Květy

2.5.2021, 20:00

Aktuální COVID info:
Do prodeje jde zatím jen omezený počet vstupenek na sezení. Pokud se podmínky pro konání koncertů změní, uvolníme případně další vstupenky. Prodej zatím pouze přes GoOut. Prosíme o respektování platných vládních nařízení

Skupina KVĚTY existuje už od začátku tohoto tisíciletí. Po celou dobu se výrazně měnil její zvuk. Od roku 2019 hraje jako quartet, v sestavě posílené o bubeníka Jakuba Kočičku. Ačkoliv je experimentální a hledačská, počet jejích posluchačů se rozrozstl do velmi širokého spektra. Oceňovány jsou silné texty, aranžérská barevnost, brilatní výtvarné řešení obalů desek, živelné koncerty a přítomnost humoru.
Kapela odehrála stovky vystoupení, včetně těch zahraničních (Srbsko, Rakousko, Polsko, Francie, Holandsko). Od roku 2004 vydává svoje alba u Indies Scope. Alba jsou vysoce oceňována v anketách různých rádií (Radio Wave, Proglas..) Mezi dalšími cenami získala skupina i cenu Vinyla a také vyhrála třikrát cenu Anděl v žánru Alternativní hudba. Skupina spolupracovala s divadlem DNO, natočila hudbu k rozhlasové hře složila a nahrála písně pro televizní seriál Svět pod hlavou oceněný Českým lvem. Kapela také složila a nahrála hudbu pro celovečerní film Jakuba Šmída "Na krátko". Na zakázku vzniklo i mnoho skladeb na různá kompilační alba a projekty.