Šamanovo zboží | Szklane Oczy

14.5.2022, 20:00

ŠAMANOVO ZBOŽÍ

Šamanovo zboží je čtyřčlenným hudebním uskupením bilancujícím na hraně jímavé rockové lyriky a bezostyšného sonického experimentu. Kapela vychází z klasického progrocku 70. let, který po svém modernizuje digitálním thereminem, drumpady a rozličnými kytarovými efekty. Na koncertech se pak nerozpakuje do vlastních skladeb improvizovat a spontánně je dotvářet přímo na pódiu. Jejím posledním albem je Čtvrtá polnice (2019), nyní však vystupuje především s písněmi, které vyjdou na připravovaném albu Zeměkout.


Jakub Novák (zpěv, kytara, theremin)
Martin Dytko (zpěv, kytara, klávesy)
Kamil Tomek (baskytara)
Dominik Bárt (bicí, drumpady)

SZKLANE OCZY

Szklane Oczy jsou Ania, Aga a Justyna – zpěv s kytarou, basou a bicími. Hrají rock inspirovaný polským punkem, romantickou poezií a psychedelií.

Jsou pravidelnými účastníky festivalů (např. Opener, Soundrive, Ars Cameralis, Enea Spring Break, Stacja Wolimierz), koncertují i v Česku (Ostrava, Brno, Český Těšín) či ve Francii (Roubaix). Byly oceněny jako jedna z deseti nejzajímavějších nových tváří polské hudby cenou Sanka. Jejich první album se jmenuje Rzeczywistość (2020; v překladu „realita“). V současnosti vydávají na gramodesce album nové (2022, Antena Krzyku).