Zverstvá v Evrópe - BRNO - w/Besna, Abyss, Vertikal

29.5.2022, 19:00

Dva roky po split release Besna a Abyss se obě kapely znovu spojují, aby vyrazily na turné Zverstvá v Evrópe. Přestože se obě kapely liší svým stylem, shodují se ve výkonech nesených emocemi a intenzitou.
Besna je post-black metalová kapela ze slovenské Bratislavy, založená v roce 2017. Jejich hudba má moderní metalový zvuk s post-rockovými a black metalovými vlivy v kombinaci s progresivním nádechem. Kromě charakteristických melancholických melodií v kombinaci s mohutným, vzteklým skřekem lze nalézt vlivy staré slovenské lidové hudby v dojemných čistých partech zpívaných v jejich rodném jazyce. To z jejich hudby dělá jedinečnou, strhující cestu emocemi. Se Zverstvá (slovensky zvěrstva) vydala kapela v březnu 2022 své debutové dlouhohrající album, které se nyní těší na představení na pódiích po celé Evropě.
Abyss je melodická black metalová kapela založená v roce 2009 v oblasti Mnichova. Inspirováni švédskými melodickými black / death metalovými kapelami z počátku devadesátých let, jejich hudba se vyznačuje střídáním složitých instrumentálních pasáží s částečně melodickým, částečně syrovým riffováním. Přes
svými jedinečně pestrými skladbami tvoří kapela malebné melodické oblouky, které v posluchači rezonují jako emoce plné chmur a zoufalství. Na turné Zverstvá v Evrópe kapela představuje první pohled na nevydaný materiál, který bude uveden na jejich nadcházejícím albu.
+ podpora: Vertical - Post-Metal z Brna