Maraton hudby Brno 2017: Špilberk Balkannn

Ahoj Brno!

Máme na triku nový fesťák Špilberk Balkannn. Balkán? Jo! Protančíte střevíce, o tom nepochybujeme. Celá akce vznikla za podpory TIC Brno a je součástí multižánrového festivalu Maraton hudby Brno. Všechny kapely a vystupující mají jedno společné – 100% energie. Koho jsme poskládali dohromady?

✖ Dubioza kolektiv (Bosna; balkan-ska-punk-reggae)
Bosenský expres procestoval se svojí nezaměnitelnou kombinací ska, reggae a punku celý svět. Na živo čekejte energickou show, která vás pošle do kolen. Jedny střevíce protančíte zcela určitě :)
www.youtube.com/user/dubiozatv

✖ Russkaja (Rakousko; russian-turbo-polka)
Černý kůň celého festivalu dorazí z Vídně. Škatulka russian-turbo-polka může někoho zaskočit, ale jsme 100 % předvědčení, že si celou smečku zamilujete na první poslech. Kromě vlastní tvorby se můžete těšit i na hodně netradičně pojaté covery známých skladeb.
www.youtube.com/user/russkaja

✖ Bohemian Betyars (Maďarsko; speed-folk-punk)
Maďarská banda Bohemian Betyars dokáže nakopnout líp než karton energeťáku. Široká paleta nástrojů a koncertní temperament je koktejl, který si získá skoro každého.
www.youtube.com/user/BohemianBetyars

✖ Circus Brothers (Česko; balkan-ska)
Chytlavé texty a hromadu pozitivní energie rozdává česká partička Circus Brothers, která loni roztančila Colours of Ostrava nebo brněnskou klubovou noc Hrnem Brnem. Bude se tančit a skákat. A pořádně!
www.bandzone.cz/circusproblem

✖ MALALATA (Slovensko; balkan-gypsy-reggae)
MALALATA je synonymem pro jedinečnou fúzi balkan beats, cumbie a reggae. Každé vystoupení tohoto DJského dua je nespoutanou show plnou nakažlivé energie a 100% nasazení. Pod jeho taktovkou pulzovaly nejen kluby po celé Evropě, ale i vzdálené Japonsko a Mexiko. Duo předvedlo svou show i na festivalech Pohoda, Grape, Uprising či na jednom pódiu s esy jako Parov Stelar Band, Goran Bregović a Fanfare Ciocarlia.
www.soundcloud.com/malalata
www.youtube.com/user/malalatasoundsystem

Festival proběhne na krásném nádvoří hradu Špilberk a v přilehlých zákoutích. Začneme po obědě a skončíme za svítání – už jsme s kastelánem domluvení – žádný strach!

A nebude to jenom o hudbě. Pracujeme na vymazleném doprovodném programu pro děti, puberťáky, dospěláky i babičky a dědečky :) Na místě se samozřejmě postaráme i o dostatek dobrého jídla a pití.

Kapacita celého festivalu je stanovena na 2 500 lidí tak, abychom vytvořili společně perfektní atmosféru, ale zároveň jste se necítili jako sardinky v konzervě. První várka lístků za 378 Kč je už v oběhu. Děti do 12 let mají vstup zdarma. 

Uděláte nám radost, když pozvete i svoje kamarády – bude to velká mela, to slibujeme. Špilberk Balkannn proběhne jako součást festivalu Maraton hudby Brno – www.maratonhudby.cz.