Maraton hudby Brno 2017: Klasika

13.8.2017, 11:00

11:00 - Koncert staré hudby "Barbara Maria Willi and friends" - divadlo Reduta

Dramaturgii dopoledního matiné vytvoří nepřehlédnutelná hudební osobnost Barbara Maria Willi. Tato uznávaná muzikoložka, pedagožka, inovativní a ceněná cembalistka, klavíristka a varhanice patří mezi výjimečné představitele scény klasické hudby v ČR a je vysoce oceňována také na mezinárodním poli. Ke koncertní spolupráci na Maratonu hudby Brno přizve své přátele, špičkové muzikanty z oblasti staré hudby. 

14:00 - 17:00 Pianoštafeta - ALFA pasáž

V krásných kulisách funkcionalistické pasáže ALFA se u piana sejdou profesionálové i amatéři, aby převzali klavírní štafetu a po odehrání svého kousku ji předali dál. Bude to jedinečná možnost zahrát si na jednom pódiu se špičkovými klavíristy. Garantem projektu a moderátorem je klavírista a generální ředitel České filharmonie David Mareček

14:30 - 18:00 Nekonečné varhany - Jezuitský kostel Nanebevzetí Panny Marie

V Jezuitském kostele Nanebevzetí Panny Marie vzdají hold tomuto královskému nástroji nejlepší brněnští varhaníci.

20:00 - Mezinárodní hudební festival Špilberk - Velké nádvoří hradu Špilberk
V neděli večer spojí síly Maraton hudby Brno s Festivalem Špilberk a společně představí zpěvačku s podmanivým a krásným hlasem, sopranistku Simonu Šaturovou za doprovodu Filharmonie Brno, dirigentské taktovky se ujme přední polský dirigent Łukasz Borowicz.
V atraktivním programu zazní árie a předehry z vybraných italských oper, autoři Ioacchino Rossini, Giuseppe Verdi,  Gaetano Donizetti, Vincenzo Bellini a krásná atmosféra nádvoří hradu Špilberk jsou zárukou nezapomenutelného večera.