Little Husky + Yu John (PT) + TEVE

14.4.2017, 20:00
YU JOHN (PT)
 
Leitmotivem tohoto příběhu je stodola za Lisabonem přestavěná na zkušebnu, v níž se tihle dva chlápci před dvaceti lety poprvé setkali, a pod jmény kapel jako ÖLGA, Michael Nice nebo aktuálních Yu John spolu od té doby houževnatě dělají muziku. Dvě kytary, dvojhlasy a závan melancholie indiefolkových Yu John naznačují, že vítr fouká spíš z britských ostrovů, než z Portugalska, což ve vás bude klamně viset až do okamžiku, dokud je nepotkáte na baru. Jejich debutové EP vyšlo loni na podzim.
 
 
LITTLE HUSKY 
 
Zakládající člen post-punkových Goodbye,Labrador a folkrockových Thoola si naplno užívá sólové tvorby a pod monikerem Little Husky se písničkář, ocejchovaný Radiem Wave jako “Zdeněk Srstka české nezávislé scény”, řadí k čelním představitelům tzv. "bedroom recordings" u nás. Po intimní folkové kolekci Yearnings z loňského podzimu připravuje v žižkovské ložnici na jaro další desku, iniciuje setkání a DIY koncerty spřízněných songwriterů - jako dubnové týdenní turné s portugalskými Yu John a dalšími hosty -, a na pódiu působí čím dál přesvědčivějším dojmem.
 
 
 
TEVE
 
Původně elektroakustické duo (zpěv, kytara, samply, zvonkohra, flétny.. ) absolventů Fakulty Výtvarných Umění v Brně funguje od roku 2010. Zpočátku doprovázeni videoprojekcí Vj Koloucha, předskakovali dánským Efterklang, či Kode9, zúčastnili se festivalu Berlin Music Week, a natočili hudbu k filmu Zuzany Dubové, Holoubci. Přispěli na řadu kompilací ( Social Remix Happening, Ponávka Sound, Dada-Acta, Indie Must Die). V roce 2013 vydali společně s violoncellistkou Kateřinou Koutnou (MAKAK)  instrumentální EP Kolea a dostali se do finále v soutěži Startér Rádia Wave. Poslední dva roky pod hlavičkou TEVE vystupuje pouze Antonín Koutný, který v současnosti dokončuje debutové album.