Encounter 2017 - Off program: MISTR

1.4.2017, 14:30

V rámci off programu 27. ročníku  mezinárodního festivalu divadelních škol ENCOUNTER/SETKÁNÍ 2017 se na scénu Divadla na Orlí vrací experimentální hudebně dramatické představení režisérky Zuzany Fischerové MISTR.

Autorkou scénáře a libreta je režisérka projektu BcA. Zuzana Fischerová, studentka 1. ročníku magisterského stupně oboru Operní režie na Hudební fakultě JAMU. Autorský semestrální projekt režisérky volně čerpá z knihy Michaila Bulgakova Mistr a Markétka, propojuje zpívané části s činoherními a melodramatickými úseky. Dílo se zabývá uzavřeností, osamělostí a světem iluzí každého z nás. Je o rozporech a společných prvcích iluzí a skutečností. Autorem hudby je Daniel Šimek, student 2. ročníku bakalářského stupně oboru Kompozice na Hudební fakultě JAMU.  

Dílo doprovází komorní orchestr složený z klavíru, violy, basklarinetu, klarinetu a bicích. Celý prostor je jedna velká scéna, tedy i divácký prostor se stává součástí představení. Spojujeme několik postav do osoby jednoho performera (herec, zpěvák).