Fallgrapp & Himalayan Dalai Lama

25.5.2017, 20:00

Fallgrapp

Žánrově těžko zařaditelná hudba Fallgrapp se pohybuje na pomezí stylů jako downtempo, trip hop, instrumental electronica a alternative pop. Jejich koncerty jsou známé nezaměnitelnou atmosférou, skvělým zvukem a perfektním zpracováním live verzí skladeb.

 

Působí na slovenské scéně od roku 2012 a mají za sebou dvě alba. Debutový počin Rieka získal čtyři ocenění Radio_Head Awards 2014 – Album, Singl, Debut a žánrová kategorie Elektronická hudba. 20. března vyšla kapele novinka V hmle, se kterou jsou spojené velké očekávání a je jisté, že má ambice obhájit Album roku, čemuž napovídá nominace skladby Dym s hostujícícm Jurajom Benetinem na Singl roku ještě před vydáním alba. 

 

Himalayan Dalai Lama 

Hostem turné bude česká dvojice z Brna Himalayan Dalai Lama, která ve své tvorbě kombinuje prvky chillwave, ambientu, triphopu a techna.

"Na scéně působí od září 2014 a stihli už odehrát koncerty na zásadních scénách v Čechách i evropských klubech. V únoru vydali svou první desku u Gergaz Label, ze které pár skladeb představí už na lednovém večírku Artiklu. Ambientní hudba s fúzemi trapu, hip hopu a trip hopu vtáhne do světa, ve kterém se člověk jen těžko udrží v pevném skupenství. Levitování prostorem ve vesmíru melodických linek a rytmů v čisté esenci bytosti je zážitek, který lze slovy jen těžko zprostředkovat. Prvky indie-popu, živých bicí a basy z produkce Davida Novotného a Kryštofa Matěje vtáhnou do dimenze, ze které se jen těžko padá zpět ke gravitaci Země." Bára Alex Kašparová