Master´s Hammer + Umbrtka

7.10.2017, 19:00

Velký návrat české black metalové legendy Master's Hammer po 25 letech na koncertní pódia ve složení Blackosh, Vlasta Henych, Franta Štorm, Honza Kapák a Silenthell.

Master's Hammer je black metalová skupina založená v roce 1987 v Československu. Po řadě demo nahrávek vydala debutové album Ritual. v roce 1991 a příští rok další s názvem Jilemnický okultista, kterými si skupina v rámci undergroundu vybudovala kultovní status dokonce i za hranicemi České republiky. Jejich skladbu Jáma pekelhrají na koncertech např. plzenští Stíny plamenů nebo polští Behemoth (v roce 2008 ji na festivalu Brutal Assault zahráli se zpěvákem Big Bossem z Root), skladbu Indiánská píseň hrůzy vydala jako coververzi ukrajinská kapela Drudkh na svém kompilačním albu Eastern Frontier in Flames, a jsou hrány také další coververze.

Kapela ovlivnila i ranou norskou black metalovou scénu; norský hudebník Fenriz z Darkthrone poznamenal k první desce Ritual, že je to „první norské black metalové album“, ačkoli (Master's Hammer) jsou z Československa.

Album Formulae bylo oceněno Andělem v kategorii hard & heavy.

 

Umbrtka je metalová kapela z Plzně založená roku 1999. Svou hudbu, v níž se snoubí prvky black metalu, doom metalu, undergroundu a industrialu, nazývá 'šedým' metalem.