Voxel s Cimbálovkou

Překvapivé #PopFolklorTour s Cimbálovkou je tady! Uslyšíte skladby Voxela předělané do aranží pro cimbálovou muziku, zazní nové i starší písně a možná si zabékáme aj něco z teho folklóru.

Voxel

https://www.facebook.com/VOXELmusic/  

Václav Lebeda vystupující pod pseudonymem Voxel, je český folk-popový zpěvák a písničkář. V březnu 2013 byl vyhlášen jako objev roku na hudebních cenách Óčka. Na podzim 2013 se v Českém slavíkovi Mattoni 2013 umístil na 2. místě v kategorii Hvězda internetu. V květnu 2014 vydal debutové album All Boom!. Na začátku roku 2015 podnikl několik koncertních turné s kapelami O5&Radeček a UDG.

 

Jeho pseudonym sice tvoří sloučenina latinského výrazu pro hlas a název hlásky počátečního písmena zpěvákova příjmení, ale hlasový projev není to jediné, čím (se) Voxel baví. Je to hráč! Výčet hudebních nástrojů, které ovládá, by s přehledem vydal na malý orchestr a zahrává si i se svým hlasem, který pomocí nejrůznějších modulačních efektů mění k nepoznání. A taky dost paří. Na počítači, playstationu i xboxu. Což je další důvod, proč si říká právě Voxel.