Balkan Bashavel

Kopec balkan beats a gypsy music, troška cumbie a reggae. A taky všelicos jiného z world music. MALALATA + Mr.Loco + Baltic Balkan (LT) + Gadjo.cz

MALALATA (SK)
MALALATA je už 10 let synonymem pro jedinečnou fúzi balkan beats, gypsy music, cumbie a reggae. Každé vystoupení tohoto DJského dua je nespoutanou show plnou nakažlivé energie a 100% nasazení. Pod jeho taktovkou pulzovaly nejen kluby po celé Evropě, ale i vzdálené Japonsko a Mexiko. Duo předvedlo svou show i na festivalech Pohoda, Grape, Uprising či na jednom pódiu s esy jako Parov Stelar Band, Goran Bregović a Fanfare Ciocarlia.

 

Mr. Loco (CZ, live)
Multinárodní kapela založená koncem roku 2010 kolem frontmana Filipa Flussera. Originálním způsobem kombinuje balkánský folklór okořeněný prvky latiny, reggae, ska i hip hopu. Její echo sekci reprezentuje peruánský multiinstrumentalista Vlado Urlich (trubka, kena a klávesy). Na basu a kontrabas hraje mexický harcovník Luis Franco. Rytmickou sekci doplňuje zkušený mexický bubeník Omar Rojas a na perkuse neméně zdatný Carlo Zegarra. Tato horkokrevná banda vás jistojistě nabije pozitivní energií.

 

Baltic Balkan (LT)
DJské trio z litevského Vilniusu ve složení Lencas, Namas a Marulis se dalo dohromady už v roce 2008. Od té doby odehrálo řadu vystoupení nejen na parties, ale i festivalech a předvedlo se po boku takových hvězd jako Shantel nebo Gypsy Hill. V srpnu 2013 trio vydalo své debutové Katapulta EP.

 

Gadjo.cz (CZ)
Hyperaktivní člen velké DJské rodiny pražského Rádia 1 od svého prvního hraní na romské svatbě Oláhových v roce 1998 vystoupil na mnohých akcích a festivalech po celé Evropě. Pár let bydlel na ostrově Isle of Man a v irském Dublinu. V roce 2012 znova zakotvil v milované Praze, kde se pravidelně objevuje v programech Paláce Akropolis, Cross Clubu, Chapeau Rouge, na divadelní lodi bratří Formanů či Nové Scéně Národního divadla.