Lenka Dusilová & Baromantika

28.2.2018, 20:00
Pražské indie popové seskupení Baromantika v čele s držitelkou šesti hudebních cen Anděl Lenkou Dusilovou na Flédě představí vyzrálý hudební dialog osobního písničkářství a elektroniky.
 

 

Baromantika uchvacuje kritiky i široké publikum, mluví vlastním hudebním jazykem, který se pohybuje ve vřelých i chladných akusticko-elektronických krajinách. Mistrné prolnutí vokálu Lenky Dusilové s elektronikou, tribálními beaty, jazzovým backgroundem spoluhráčů, prvky současné kompozice a dubstepu vtiskává skladbám rozpoznatelný rukopis. Na posledním albu kapely Baromantika nazvaném V hodině smrti spolupracovalo mnoho dalších osobností, mimo jiné David Koller (Tichá - Černá), Dan Bárta (Snad jen), Miloš Dvořáček, Justin Lavash (Mayday) nebo Oskar Török. Za albem, jenž citlivě zpracovává tematiku smrti, narození a nejasných hranicích mezi nimi, stojí perfektní producentská práce mistrů zvuku Milana Cimfeho a Pavla Karlíka z nahrávacího studia Sono.

 

Lenka Dusilová není zvyklá stagnovat nebo se opakovat. Věčně hledající osobnost české hudební scény se z šestnáctileté zpěvačky s vynikajícím vokálem a nakažlivou energií postupně proměnila v hvězdu českého poprockového mainstreamu, aby se od něj vzápětí vzdálila a oklikou přes jazzově laděný projekt Eternal Seekersposunula k osobnějšímu a vrstevnatějšímu elektronickému stylu projektu Baromantika. V němž svobodně přijímá impulzy z nejrůznějších stylů a mimohudebních zážitků, díky nimž opět redefinuje vlastní hudební identitu.

 

www.lenkad.com
www.facebook.com/lenka.dusilova.fanpage/

Diskografie:
Lenka Dusilová & Baromantika: V hodině smrti (2014) 
Lenka Dusilová & Baromantika: Live at Café v lese (2013) 
Baromantika (2011)

Složení:
Lenka Dusilová – zpěv, akustická kytara, loops 
Beata Hlavenková – klávesové nástroje, vokály 
Patrick Karpentski – elektrická a basová kytara 
Viliam Béreš /Matěj Belko – klávesové nástroje, samply, kotle 
Martin Novák / Michal Daněk – bicí, samply