Deez Nuts (AUS)

18.3.2018, 18:00

Společné tour Deez Nuts, posthardcorových Capsize, hardcore punkových Trash Talk, Brutality Will Prevail a Boundaries.

Když se v roce 2007 rozpadla renomovaná australská metalcoreová sestava I Killed the Prom Queen, její bubeník JJ Peters, kterého bavil hip hop, hardcore i punk, odložil paličky a vrhl se na vlastní muziku. První CD s titulem Deez Nuts je demáč, na který si JJ Peters ještě nahrál všechny nástroje i vokální party sám. Brzy dal ale dohromady partu, která si pod jeho vedením rychle získala pověst skvělé koncertní kapely. Debutové album Stay True vyšlo v roce 2008 během jejich první evropského turné, které absolvovali po boku Bring Me the Horizon. Následovala další tři velmi dobře přijatá alba a zatím poslední Binge & Purgatory vyšlo letos.

 

Základní devízou Deez Nuts jsou stále skvělé živé show a také specifická vzájemná chemie s evropskými fanoušky, které si australští muzikanti velmi cení. JJ Peters o tom mluví v jednom rozhovoru: “V Evropě je publikum věrný, když si tě takovej fanoušek jednou najde, sleduje tě pak třeba devět let. Všude jinde na světě lidi chtěj hned zas něco novýho: ‘Ty už jsem viděl víckrát, sice ok ale už na ně kašlu", kdežto v Evropě si říkají: "Jé, ty už jsem viděl párkrát a dobrý! Už se těším, s čím přijedou napřesrok!“

 

You Are Part Of This Tour! Těmito slovy, které jsou zároveň názvem turné, zvou Deez Nuts do brněnské Flédy, kde spolu s nimi vystoupí 18. března 2018 další zajímavé party: Hardcore punkoví Trash Talk z kalifrnského Sacramenta jsou na scéně již dvanáctým rokem.

 

K posthardcoru se hlásí jejich jihokalifornští krajané Capsize.

 

 Zemití velšští hardcore punkeři Brutality Will Prevail mají za sebou dlouhou koncertní praxi, zatímco slibní quebečtí Boundaries vyjíždí na britskou a evropskou scénu poprvé.