Finský barok I doprovodný program Bienále Brno

6.6.2018, 20:00

Fléda uvádí na nádvoří Místodržitelského paláce sedmičlenný ansámbl českých výtvarníků v čele s Františkem Skálou Finský barok. Koncert je součástí doprovodného programu k 28. mezinárodnímu bienále grafického designu Brno 2018.

 

Finský barok jsou:

František Skála (kytara a zpěv)
Zakládající člen kapely, všestranný umělec, performer, zpěvák a tanečník, vášnivý milovník a tvůrce kytar z čehokoli, hledač druhých životů věcí, skutečný člen Tajné organizace B.K.S. (Bude konec světa) a komtur Řádu Zelené berušky.

Lukáš Jasanský (trubka, pozoun) a Martin Polák (bassová kytara)
Světoznámá dvojice fotografů se specifickým konceptuálním přístupem k fotografii, jenž měl zásadní vliv na její produkci ve sféře volného umění. Zakládající členové kapely.

Pavel Lev (altasaxofon)
Grafický designér a spoluzakladatel Studia Najbrt, jenž proslul coby skutečný člen tajné organizace B.K.S. Eckel Eckelhaft a komtur Řádu Zelené Berušky.

Pavel Prášil (pozoun, basová kytara)
Výtvarník a člen umělecké skupiny Tajná organizace B.K.S. známý pod pseudonymem Pablo Augeblau. Pozor, není však vyloučeno, že po roce 2006 přistoupili členové B.K.S. k rotačnímu střídání služebních jmen.

Jiří Černický (housle)
Tvůrce experimentálních a intermediálních projektů vznikajících v tajemně zejících jámách mezi videoartem, vizuální poezií a fotografií.

František Antonín Skála (bicí)
Sochař a bubeník, nejmladší člen kapely, syn Františka skály a výtvarná duše Malého pána.