Monkey Business

15.12.2018, 19:00

Monkey Business se vrací na Flédu s novou deskou Bad Time For Gentlemen! Mizernej čas pro džentlemeny, skvělej čas pro fúzi elektroniky, funku, groove a jazzu.

 

Cestu dlouho očekávanému albu razí singl Kick The Stupid a podle klipu, který k němu natočil Giulio de Blasio, to bude pěkně silný kafíčko.

Roman Holý v něm postupně vyháže všechny členy kapely, kteří nedokázali vyřešit dětské hlavolamy z 80. let a nahradí je Michalem Malátným (Chinaski), Benem Cristovaem, Ewou Farnou, Mardošou (Tata Bojs), Pavlem Bady Zbořilem, Pepou Bolanem (Mandrage) a Michalem Dvořákem (Lucie). Nakonec je sám vyhozen a nahrazen Vašem Patejdlem! Otázka tedy zní: Kde jsou Monkey Business a kdo vlastně přijede na Flédu?!?!

 

Na podzim 2018 se opět můžete těšit na nezdolně optimistickou, neodolatelně sympatickou a bezkonkurenčně roztomilou hudební skupinu Monkey Business. Vyjedou jako vždy v plné zbroji. S vybělenými zuby a novými zlatými můstky, nastřelenými vlasy, odsátým přebytečným tukem a titanovými hlasivkami z dovozu s dokonale procvičenými stupnicemi a rytmy. Navíc, posíleni o dvoje perfektní Hammondovy varhany.

Respektované hudební seskupení kolem multiinstrumentalisty, skladatele a producenta Romana Holého s výraznými hlasy Matěje Rupperta, Tonyi Graves a nejnověji i Terezy Černochové ozvláštňuje českou hudební scénu už od roku 2000. Na kontě má osm dlouhohrajících desek s řadou hostujících hudebníků. Na poslední z nich „Sex And Sport? Never!“ (2015) se objevili například Mike Stern, maďarský klavírista Gábor Presser, Wabi Daněk, Mucha nebo Marta Kubišová.