-123min.

10.12.2019, 20:30

Minuty se uchýlily do lesa a nahrály novou desku! LES vyjde 21. září a dá vám naději, že všechno, co se tady teď děje, není tak hrozné, jak to vypadá. Vinylovou verzi pokřtí kapela na Flédě skvělým bigbítem s českými texty a neotřelými jazzovými improvizacemi.

Respektovaná klubová legenda propojující žánry jako soul, groove, jazz, blues, funky nebo world music se vrátila na pódia po sedmi letech. Zdeněk Bína a Fredrik Janáček k sobě v roce 2016 přibrali mezinárodně uznávaného bubeníka Dana Šoltise (Vertigo Quintet, MaBaSo).

Aktuálně vydávají Minuty v okysličené sestavě novou desku, která má po desetileté studiové odmlce oslovit především domácí publikum. Je otevřená současným hudebním vlivům a poprvé v nahrávací historii kapely je celá v češtině.

Jazzrocková formace -123min. vznikla v roce 1996 v Pardubicích a v roce 2000 převzala Cenu Anděl za objev roku. Během první fáze své existence vydala pět studiových alb a jedno koncertní. Vrcholem této tvůrčí etapy bylo album Dream (2009), po které se kapela nečekaně rozpadla.

Teď je zpátky s novým drivem a slovy: „Je to taky fajn, když o něco přijdete, a můžete to vrátit v úplně jiným duchu. To se nedá popsat, pro nás je to nejkrásnější životní příběh, protože jsme tím zahodili všechna naše ega a takovýhle věci, fakt krásný."

minus123minut.cz