GusGus

20.11.2021, 20:00
Kapela, v jejímž čele stojí zakládající členové, frontman Daníel Ágúst Haraldsson a Biggi Veira, má novou posilu v osobě Margrét Rán. GusGus s jejím příchodem omladili a Margrétiny doprovodné dream-popové vokály prohlubují jejich styl a otevírají novou kapitolu v příběhu islandské hudební formace.
Nové album „MOBILE HOME“, jež vychází po tříleté pauze, reflektuje zapomenutý smysl tohoto světa, který je zastřen naším materiálním vědomím. Je manifestem, který odráží filozofii a hluboký vnitřní svět GusGus. V „MOBILE HOME“ se vybudili jako nikdy předtím a výsledkem je úchvatná reflexe probíhající války mezi duší a strojem. Melancholická témata písní se dotýkají osamělosti, rebelie, hněvu, sci-fi, potěšení či hedonismu. V emocemi nabitých písních GusGus opět posouvají své hranice.
Nebojí se, jsou avantgardní a přitom precizní. Jejich hudební mistrovství se novým albem otevřelo nové éře. Emotivní album v devíti písních nabízí synergii krátkých příběhů představujících temnou a dystopickou vizi, kterou představí 20. listopadu 2021 na brněnské Flédě.