Hrubá Hudba

14.12.2021, 19:00
Hrubá Hudba je průsečíkem dvou projektů etablovaných na české scéně, nu-jazzové Lesní zvěře a folklorní Horňácké muziky Petra Mičky. Je jedinečným dvojalbem propojujícím autentické nahrávky horňáckých zpěváků a místní tradiční hudbu v novém multižánrovém kabátu.
PŘEDPRODEJ: (bez dalších poplatků)
1. vlna - 286 Kč
2. vlna - 349 Kč
Jednu polovinu nahrávky tvoří stejnojmenná deska Jiřího Hradila a jeho kapely Lesní zvěř, společně rozvíjejí horňácké písně do množství neobvyklých poloh nejrůznějších žánrů. Horňácké muzikanty propojil s dalšími českými a slovenskými umělci. Na nahrávku si našli cestu Katarzie, Kato, Miloš Rejsek nebo Jaroslav Rudiš. Uskupení zaujalo svým podáním českého folkloru na mnohých zahraničních akcích, za všechny například Brusel Jazz Marathon, Eurojazz festival Mexico nebo Kaunas Jazz festival v Litvě.
Druhá část s názvem Hlasy starého je z dílny Horňácké muziky Petra Mičky. Projekt s více než dvacetiletou historií naopak nabízí ryzí zážitek horňáckého folkloru v podání nejlepších lokálních pěvců. Petr Mička se snažil zachytit vývoj tradice a zakonzervovat vystoupení jejích nejvýznamnějších nositelů. Na desce se objevují například Anna Šajdlerová, Martin Čambal nebo Dušan Holý a mnoho dalších.
Událost je součástí 20. narozenin Flédy (FXX 2001-2021).