Mladí Ladí Jazz 2017 / Oran Etkin

3.4.2017, 20:00

Do své jazzově energické tvorby absorbuje hudební vlivy z Afriky, Dálného východu, Evropy či Izraele, z něhož pochází. Dalo by se tak říci, že právě on je upřímným pionýrem „world music“ v jejím pravém slova smyslu, neboť do své palety harmonií a motivů zahrnuje neobvykle bohaté spektrum hudebních tradic. V Brně vystoupí společně s Dušanem Černákem (bicí) a Martinem Kociánem (basa).

Před Oranem Etkinem zahraje se svým projektem Vít Beneš, kapela, která vznikla spontánně na brněnské JAMU. Všichni členové se snaží hledat nové cesty v interpretaci a hrát si s barevnými kombinacemi.

Večer završí Andrej Farkaš (SK), 22letý muzikant, který vystudoval konzervatoř v Bánské Bystrici. Před pěti lety získal cenu za sólový výkon v soutěži Nové tváře slovenského jazzu. Aktuálně spolupracuje na novém alb „Gipsy Young Generation“ s Josefem Fečom a jeho synem Martinem. Společně s ním zahraje Erik Kováč, student hry na kytaru na brněnském JAMU. Zároveň působí v kapele Especias na Slovensku a učí i na ZUŠ v Liptovském Hrádku.

Akci pořádá Nerudný Fest.cz, o.s. ve spolupráci s JazzFestem. Koncert je součástí festivalu Mladí Ladí Jazz, první jazzový festival pro mladé!

www.mladiladijazz.cz
www.facebook.com/mladiladijazz
www.instagram.com/mladiladijazz