Beseda night - Please The Trees, Acute Dose, Atrey

Beseda u Bigbítu rozšiřuje své aktivity a na 18. května tak pořadatelé festivalu připravili koncertní večer složený z interpretů aktuálního a předešlého ročníku. Na festivalový warm-up jubilejního 25. ročníku Besedy u Bigbítu by měl navázat koncertní program na podzim letošního roku u některého z visegrádských partnerů festivalu.

Aktuální lineup úvodního koncertního večera pod patronací Besedy u Bigbítu je ve složení Please The Trees, Acute Dose a Atrey.

Akce se koná za podpory Mezinárodního Visegrádského fondu a Ministerstva kultury ČR.


Please The Trees – stálice domácí klubové scény a jedna z aktuálně nejlepších koncertních tuzemských skupin. Za album Carp získala kapela kolem Vaška Havelky v loňském roce cenu Apollo, byla nominována na cenu Vinyla a v kombinaci s intenzivním koncertováním se Please The Trees stali jedním z taháků loňské klubové i festivalové sezóny. Jejich set také patřil k tomu nejlepšímu z loňského programu Besedy u Bigbítu.

Acute Dose– šumpersko-brněnská formace se svým druhým albem Acute Dose II prolomila kytarovou subkulturu a se svým neuhlazeným popem zamířila k širšímu publiku. O Acute Dose se mluví jako o velkém příslibu domácí scény a přinejmenším jejich koncerty tyto naděje potvrzují. Acute Dose zahrají na letošním ročníku Besedy u Bigbítu.

Atrey – osmdesátková elektronika pražského producenta Václava Čásenského vystupujícího pod jménem Atrey v loňském roce zaujala porotce talentové soutěže Startér Radia Wave i fanoušky aktuální retro vlny elektra. Puristický zvuk zanechal výraznou stopu i v programu loňské Besedy u Bigbítu.