Triptides / Fox Territory

16.6.2017, 20:00

TRIPTIDES / USA /
Tak jako mořský příliv čerpá svojí sílu z Měsíce, tak je hudba Triptides poháněna inspirací a tvůrčím talentem Glenna Brigmana ( zpěv a kytara), Joshe Menashe ( kytara a zpěv), Dylana Sizemora ( basová kytara) a Shaughnessy Starra ( bicí ).
Na počátku všeho byla bohémská sklepení města Bloomington v Indianě, ve kterých Glenn a Josh začali sdílet své nápady a vlivy, aby vytvořili komplexní a soudržnou škálu svěžích "psychedelických beach-pop" zvuků. Dvě EP a čtyři LP ( včetně kritikou opěvovaného alba Azur v roce 2015), otevřeli Triptides cestu k tomu, aby se stali jednou z nejzásadnějších kapel současné psychedelické scény v Los Angeles. Jejich nejnovější album Afterglow , které vyjde 23.června 2017 na francouzském labelu Requiem Pour Un Twister, je inspirováno duchem ‘60s a ‘70s West Coast popu and psychedelie i legendárními alby The Piper v Gates of Dawn a nebo The Notorious Byrd Brothers.

https://triptides.bandcamp.com/
https://requiempouruntwister.bandcamp.com/album/afterglow
https://www.facebook.com/Triptides/


FOX TERRITORY / CZ /
Prog/math rockoví Fox Territory jsou parta dlouholetých kamarádů, kteří mají jediný cíl, dělat hudbu, která je baví a která si žánrově nestaví hranice. Členové kapely pochází z Přerova a Kojetína, kde se dali dohromady v roce 2010. Mají za sebou vydání několik demo skladeb a čtyř samostatných singlů. Předskakovali kapelám Periphery a Soilwork na jejich společném koncertě v Praze nebo účinkovali na loňském Brutal Assaultu. Během posledních tří let připravovali skladby pro svou první desku.
( zdroj Fullmoon )

https://www.facebook.com/foxterritory/
http://www.fullmoonzine.cz/novinky/math-rockovi-fox-territory-s-novym-singlem
https://foxterritory.bandcamp.com/