Flora [ISR] & Never Sol [CZ]

25.9.2017, 20:00

kabinet Múz uvádí:

FLORA (ISR)

Unikátní zvuk Flory se skládá z loopingových vintage kláves, živých minimalistických beatů a použití vlastního hlasu jako nástroje k vytvoření lahodné směsi ženského indie-popu. Nebo jak někdo kdysi řekl - "electro-Joni Mitchell".
http://iamflora.com/about
https://soundcloud.com/flora-2/sets
https://www.youtube.com/watch?v=vTYirpmhZS4
https://www.youtube.com/watch?v=yw5Sjjmmtwo
https://www.youtube.com/watch?v=0lZbUzjtvLs&t=1s

NEVER SOL (CZ)
Silný vztah k písničkářství, spletité akordické postupy, syntetizéry a hlas jsou základními kameny hudby Never Sol. Někdy se skladby stočí do Lynchovských teritorií: plné, silné a tajemné, jindy otevřené a rezervované - jen hlas a pár pečlivě umístěných instrumentálních barev. Kontrasty, které jsou položeny vedle sebe na stejnou úroveň, epický základ, který jde ruku v ruce s jemností a něžností.
Sára je absolventkou Jazzové VOŠ Jaroslava Ježka v Praze. Debutové album Under Quit (2013) je výsledkem její dvouleté spolupráce s Janem P. Muchowem (EOST). Album bylo vřele přijato a následně nominováno na několik hudebních cen. V roce 2014 bylo vydáno v reedici celosvětově německým labelem Denovali Records. Never Sol se zúčastnila prestižní Red Bull Music Academy v Tokyu, složila hudbu pro taneční představení Divočina režisérky Jany Burkiewiczové a mimo jiné vystupuje s elektroakustickým projetkem Tomáše Dvořáka Floex. Momentálně se věnuje nahrávání svého druhého alba.

www.neversol.cz
www.soundcloud.com/neversol
www.twitter.com/never_sol
www.facebook.com/NeverSol
www.denovali.com/neversol/