Nrvs Lvrs [US] / Ctib / Násilník

30.10.2017, 20:00

NRVS LVRS [US]
Manželská dvojice Andrew Gomez a Bevin Fernandezová, která z názvu své kapely vynechává samohlásky (název čtěme jako Nervous Lovers), je na první pohled zaseknutá v 80. letech, což je nakonec k dobru nás všech. Pomrkávají po Davidu Bowiem, Joy Division i Depeche Mode a jejich kombinace darkwave a post-punku se synth popem je stejně tak zasněná, jako je ponurá. Bevin zpěv se nad skladbami vznáší, zatímco Andrewův bariton písně NRVS LVRS drží při zemi. Mocná kytara, spousta soustředěných klávesových aranží, přesné perkuse a občasný saxofon, který zaplňuje mezery, dělají z kapely v rámci současného elektro popu jedinečný hudební zážitek, který nedoporučujeme minout.

CTIB
Zpěvák rožnovské kapely Telefon CTIB je jedním z nejlepších frontmanů, kteří se v současné době prohání po pódiích. Sólový projekt tohoto mistra slova, krále sarkasmu a vévody ironie prošel v poslední době výraznou proměnou a posunul se od folkového recitálu k dance punkové elektro performance s místy až divadelními prvky.

NÁSILNÍK
Prožitý peklo. Lo-fi grime a techno beaty. Kulometnej rap jako hardcore punk. Sny, který namísto Clash v pozadí plní ukradená flashka ve vypůjčeným kompu, pravidelně propíjí v zaflusanejch pajzlech a cpe do červenýho rypáku. Na pódiu vždycky na doraz, jako by to mělo bejt naposled.