BERLIN MANSON (SK) + SHALLOV (SK) + FOTBAL

15.6.2023, 20:00

BERLIN MANSON

Berlin Manson rapují o Depeche Mode, vesmírných lodích a trendech na soundcloudu. Jejich tracky se utápí ve vlnách melancholických syntezátorů, přičemž nabízí aktuální přístup k post-synth punkovému zvuku. Tvorba Berlin Manson se pohybuje na tenké hranici mezi analogovým a digitálním světem. A naživo je to jízda!

https://www.instagram.com/berlin_manson/

https://www.facebook.com/Berlin-Manson-109122831465944

 

SHALLOV (SK)

Progresivní post-všechno kapela z Bratislavy, která funguje už od roku 2013. Trio Shallov je jednou z nejzajímavějších a nejprogresivnějších slovenských kytarovek současnosti. Nedávno kapela vydala novou studiovou nahrávku Coexist. Jejich tvorbu charakterizují dlouhé a komplexní skladby, které zvukem reflektují nebo odkazují na post-hardcorové projekty. Zároveň se nebojí zcela aktuálního zvuku a náročnějších hudebních postupů.

https://www.facebook.com/shallov

https://www.instagram.com/shallov.viktori/

https://shallov.bandcamp.com/album/compress-expand

 

FOTBAL

„Svět by byl lepší, kdyby víc lidí vzalo do pracek kytaru a dali třeba jointík,“ říká Jakub Šimanský, bubeník kapely, která je díky němu nejen českobudějovická, ale i brněnská. Fotbal uspokojí nejen ty, kteří se cítí osamoceni poté, co do věčných (?) lovišť odletěl Sýček. S ním ho pojí rozostřené kytary, dávat mezi obě kapely rovnítko, by ale nebylo spravedlivé. Fotbal je taky krautrockový, více zasněný, zpěvný – a neméně dobře se u něj trsá. Ne tak docela předvídatelná kytarová euforie.

https://www.facebook.com/fotbal668

https://www.instagram.com/fotbal_band/