Cermaque s kapelou, Souvrat, Zhilee

27.11.2021, 20:00

CERMAQUE
Běsné, politické i intimní písně básníka Jakuba Čermáka získaly v posledních letech 2 nominace na cenu Anděl (v kategoriích Alternativa a Folk). Původně akustické písně se v uchopení energické kapely mění nadžánrovou smršť, kterou před sebou valí uhrančivá violistka Julie Goetzová, virtuózní slovenský bubeník/kytarista Martin Barinec a zpěvačka/basistka Zuzana Barincová. Pot a poezie.
https://www.indies.eu/umelci/732/cermaque/
https://www.youtube.com/watch?v=j-vsGmB1m24
https://www.youtube.com/watch?v=7rr6psKWiOM
https://www.youtube.com/watch?v=RMKwmp5jqMo
SOUVRAT
České písničkářství prochází renesancí a intimní písně dua Souvrat jsou jeho úvratí. Dokonalé intimní texty, pavoučí prstoklady, konejšení, víno, krev, deka a horká káva. Zavřete oči a odplujte do neznáma - zjistíte, že je až niterně povědomé.
https://www.youtube.com/watch?v=FhjSgqDnEQE&t=3s
ZHILEE
Těch pár lidí, kteří už měli možnost slyšet zbrusu nový sólový projekt violistky, herečky, skladatelky a performeky Julie Goetzové naživo, mluví o zrození legendy. Polština, francouzština a čestina se proplétají vrstvami loopovaných viol jako cáry knihovních pokladů po vichřici. Tristan Tzara se potkává s Dostojevským, Tara Fuki a Iva Bittová překvapeně zdvihají obočí, čují nového příbuzného... A v tu chvíli přijde zvrat. A další. Šípy do otevřených ran. Buďte tomu zázraku účastni i vy, ať máte vnoučatům co vyprávět!