Opravářská pohádka | Divadlo KAM

27.2.2022, 16:00
Vítejte na příjemném odpoledni s loutkovým divadlem paní Kateřiny. Slavná paní Kateřina je mistryně ve vyprávění pohádek, mistryně v práci s loutkami, a navíc ráda a dobře zpívá s dětmi.
Co se ale stane, když se jejím asistentem stane horlivý pracovník BOZP? Jak může tvrdou bezpečnostní kontrolou projít pohádka O červené Karkulce? Nebo ještě rizikovější pohádka O šípkové Růžence? A když se ochránce zdraví pustí do oprav písní, to už určitě nemůže dopadnout dobře. Co naplat, klasické pohádky tvrdým evropským regulím prostě nevyhovují. A tak je na čase vymyslet zcela novou, originální a stoprocentně bezpečnou pohádku. A jak jinak než za pomoci pouze bezpečnostních nástrojů schválených Evropskou unií.
Pohádka o princezně, která stále pláče. Nebo o kyblíku, kterému tečou kohoutky? O princích, kteří pro samé nešvary v povaze nemohou princezně pomoci. Nebo o kolečku na tyči, řetězu s květináčem a o zavlažovací konvi? O králi, který má rád především daně a taky svou dceru. Nebo snad o česači jablek sbírajícím podložky? A o muži zlatého řemesla, který vše za pomoci diváků elegantně vyřeší. A kdo je Ňufík? Zcela originální pohádka plná nekonvenčních kladných i záporných hrdinů, s princeznou, jakou svět neviděl a opravářem na slovo vzatým. A taky s kapkou živé hudby a trochou vody.
autor a režie: J. Jelínek
hrají: Kateřina a Martin Veselí
Pohádka, ve které hraje hlavní roli šroubovák, hasák, kladivo a princezna!
Loutky domácí potřeby, hudba domácí produkce, Humor jako od maminky!