Molotow Moloch Quartet

14.2.2019, 19:30

Groove a jazz na Leitnerce!

Molotow Moloch Quartet je mladé jazzové uskupení z Prahy, dle vlastních slov hrající autorskou experimentální syntézu na pomezí moderního jazzu a dalších různorodých prvků jakékoli hudby, která neodporuje přísnému, leč otevřenému vkusu jeho členů. Předem není vyloučeno nic.

Hudba kvartetu umně balancuje mezi experimentálnějšími plochami na bázi free jazzové improvizace a chytlavými melodiemi s nečekanými harmonickými zvraty, které vás budou udržovat v tom správném napětí po celou dobu koncertu. Nejsou jim cizí jak zamyšlené repetitivní groovy, které místy hraničí až s rockovou urputností, tak impresionistické plochy s odkazy na současnou skandinávskou jazzovou scénu

Na Leitnerku přijedou představit své debutové album Enter the Avoid, které vydali na podzim loňského roku na prominentním nezávislém vydavatelství Polí5.

Sama kapela o svém debutu mluví takto:

“ Devět instrumentálních písní, které shrnují a uzavírají první období kapely. Výhradně autorské kompozice s významným podílem improvizace. V souladu s ideou improvizace většina hudby natočena v reálném čase bez dodatečných oprav („naživo“). Od jemných balad po expresivní free plochy, od hloubavých vážných písní vyrovnávajících se s životními úděly po groteskní momenty v kolektivní improvizaci. Od Mrákotína po Egypt, od Gabriely přes Josefa po Amálku. Od východu ke vstupu. From the reconciliation into the avoid.”