Sun Araw (US)

28.2.2019, 19:00

AVA kolektiv ve spolupráci s Klub Leitnerova uvádí Sun Araw. Se svým triem S. Araw “Trio” XI v Česku představí své nové improvizační album pro NNA Tapes "Activated Clown".

Nezaměnitelný a silně psychotropní zvuk Camerona Stallonse, kterého svět nezávislé hudby zná jako Sun Araw, se rozpíná od psychedelického rocku, dubové rytmiky rozpuštěné v nekonečném reverbu, volné improvizace, poťouchlého astrálního písničkářství a zvláštního funkového groovu. To vše naložené v psychedelickém lo-fi oparu a zároveň připomínající postupy současné "dekonstruované" elektroniky.

Hyper-plodný multi-instrumentalista Stallones vydával na Thrill Jockey, Not Not Fun, nebo své vlastní značce Sun Ark a hudební svět udivoval překvapivými kolaboracemi s reggae legendami The Congos, hráčem na citeru Laraanjim nebo elektronickým producentem MatthewDavidem, stejně jako svou neotřelou vizuální tvorbou. Na svém evropském turné se po letech zastaví i v Česku, aby tady představil svou novou desku pro NNA Tapes, která je silně poznamenaná volnou improvizací, a jeho tvorbu zachycuje jako futuristický jazz pro věk, kterému dominují midi-kontrolery a který nezná akademické jazzové postupy. Na turné vystupuje se svým improvizační trio, se kterým novinku nahrál.

Čtvrtek 28.2. na Leitnerce. Support bude upřesněn.
Vstup: 220 / 180 (studenti, důchodci, děti)