Majerovy Brzdové Tabulky

21.2.2019, 19:30

Majerovy brzdové tabulky se vracejí na scénu. Kapela ohlašuje comeback ve své nejslavnější sestavě se zpěvačkou Andreou Landovskou, s mandocellem Petra Linharta, se saxofony Víta Kahleho, a s baskytarou a violoncellem Antonína Bernarda. Čekejte Gabrétu a mnohé další songy z bohaté historie i diskografie.

Nezaměnitelný zvuk a pocit, hudba v krajině a krajina v hudbě, půlnoční úplněk a skály vyprahlé poledním sluncem, ranní mlha a první večerní hvězda, lidé na cestě a neviditelné bytosti lesa, písně zdánlivě zaniklého starého světa.

Kapela Majerovy brzdové tabulky působí na naší scéně od roku 1986. Za tu dobu vzniklo pět řadových alb, z nichž Gabréta bývá hodnocena jako jedno z nejvýznamnějších pro devadesátá léta české scény. Charakteristický zvuk kapely je dán kombinací saxofonů, klarinetu, mandocella, violoncella, bezpražcové baskytary a především nezaměnitelného altu Andrey Landovské. Hudba MBT je velmi svébytná, žánrově stojí někde na pomezí folkrocku a world music. Texty jsou průvodcem po české i moravské krajině a jejích dávných příbězích.

Vstupné: 150,-/120,-