Mezinárodní kytarový festival Brno 2017

6.8.2017, 20:00

26. ročník Mezinárodního kytarového festivalu Brno 2017 opět představuje špičkové interprety kytarového světa.

Program:

5. 8. Noc flamenca - hrad Špilberk

Festival bude zahájen Nocí flamenca, která se bude konat na nádvoří hradu Špilberk. Zde vystoupí přední flamencový kytarista José Carlos Gómez s doprovodem kapely z Andaluzie: Manuel Peralta - kytara a zpěv, Cepillo a Poti Trujillo - rytmika. Chybět nebude ani vášnivý španělský tanec v podání okouzlující Susany Casas a El Junca. Po koncertě následuje španělský gastronomický večer. 

6. 8. Muriel Anderson - Nová radnice

Poprvé se v České republice představí nejlepší světová fingerstyle kytaristka Muriel Anderson (USA), která jako jediná žena v historii vyhrála prestižní soutěž National Fingerstyle Guitar Championship. Tóny její speciální harfové kytary se ponesou Novou radnicí již druhý festivalový večer. 

7. 8. Masayuki Kato & Gabriel Guillén - Nová radnice

Třetím večerem Mezinárodního kytarového festivalu Brno nás provede oceňovaný kytarista Gabriel Guillén (Venezuela/Rakousko) společně s kytarovým mistrem, kterým není nikdo jiný, než Masayuki Kato (Japonsko).

8. 8. Nigel North - Besední dům

Jeden z nejvýznamnějších anglických umělců, loutnista Nigel North, se zabývá hrou na staré strunné nástroje: barokní kytary a loutny. Svou návštěvou poctí Brno i kytarový festival a vystoupí v Besedním domě. 

9. 8. Andrea Vettoretti - Nová radnice

26. ročník Mezinárodního kytarového festivalu Brno 2017 opět představuje špičkové interprety kytarového světa. Jedním z nich je Andrea Vettoretti, vítěz 16 kytarových soutěží, který je považován za jednoho z nejbrilantnějších italských kytaristů.

10. 8. Marcin Dylla - Nová radnice

Polský umělec Marcin Dylla, vítěz rekordního počtu 30 kytarových soutěží, byl v USA označen médii za nejtalentovanějšího kytaristu planety. Sami se o tom můžete přesvědčit v poslední festivalový večer na Nové radnici!