The Shookies

21.3.2019, 20:00

The Shookies v březnu pokřtí své druhé album #SoonerOrLater v brněnské Melodce.
Předprodej 120 Kč / Na místě 150 Kč
Support: Maki (folk-pop / Zábřeh)

V srpnu minulého roku zahráli společný koncert s legendární irskou kapelou Interfernce a Glenem Hansardem, v prosinci vydali nový single Lonely & Weak a v březnu se chystají pokřtít svou druhou desku Sooner or Later. Ta, stejně jako singl, vzniká ve spolupráci s producentem Tomášem Neuwerthem ve studiu Animan v Kopřivnici.

Kapela za svou osmiletou existenci odehrála desítky koncertů po celé republice, kromě výše zmíněného mimo jiné také s kapelou Zrní nebo Thom Artway. V březnu pokřtí nové album hned na třech místech. Nejprve ve středu 13. března v oblíbeném olomouckém Jazz Tibet Clubu, 16. března se vrátí do původně domácího Vysokého Mýta, kde měli svůj úplně první koncert. Křestní tour završí koncertem v brněnském klubu Melodka 21. března.

Kapela The Shookies vznikla v roce 2010 v jedné vysokomýtské kavárně, kde se potkali kluci se stejným hudebním cítěním a chutí společně tvořit. Inspirovala je především písničkářská tradice zahraničního folk-rocku nebo acoustic-rocku a z buskování v parku se postupně vypracovali až na klubovou a festivalovou scénu. V roce 2014 pokřtili debutovou desku Great Test Hits. Byť se od svého vzniku složení kapely částečně obměnilo, stále si zakládá na původním hudebním záměru a osobitém zvuku. Nebojí se však zůstat otevřená rozličným žánrům a experimentovat.