Screams and Whispers for Ukraine - Bikkinyshop | From Insight | Ten Sticks | Enable

9.4.2022, 19:30
Bikkinyshop
Česká nu-coreová stálice z Berouna/Příbrami/Prahy působící na domácí scéně přes dvě dekády. Typickým prvkem jsou podladěné kytarové riffy, střídání hrdelního řevu s melodickým zpěvem a temné atmosférické elektro-samply.
Kapela má na svém kontě tři LP, čtyři EP a několik singlů, její členové mají bohaté zkušenosti z mnoha klubových akcí, menších i větších festivalů (Zámostí, Fryyfest, Rock of Sadská, Fajtfest, Masters of Rock, Sázavafest, Rock for People) nebo předskakování zahraničním interpretům (HedPE, Pro-Pain, Guano Apes, Fozzy/Stuck Mojo).
 
 
From Insight
Kapela From Insight, původem z Brna, je čtyřčlenné uskupení mladších muzikantů hrající tvrdší hudbu, stylem blízko k Metalu. Kapela se vyznačuje podladěnými kytarami, čistým zpěvem propleteným s řevem a výraznými emocemi.
From Insight začli fungovat přibližně před třemi lety, kdy se ke frontmanovi Martinovi přidal basák Patrik a na to bubenice Kristýna. Nejnovější posilou se pak stal teprve nedávno kytarista Miro. Kapela zažila několik úspěchů na domácí scéně, vyhrála ve dvou soutěžích o nejlepší Brněnskou kapelu a zapsala se tak do vědomí místních klubů.
 
 
Ten Sticks
Kapela byla původně založena v roce 1993 pod názvem Mystery, až v roce 1995 přichází na světlo světla dodnes používané TEN STICKS. O rok později dokonce kapela postoupila do semifinále soutěže New Rock Generation (1996), nedlouho po té však předčasně zaniká. Znovuzrození TEN STICKS přichází až v roce 2004, kdy vzniká další nahrávka s prvním videoklipem Růžový brýle, který byl mimo jiné odvysílán také v České televizi. Začátkem roku 2005 se skupina účastní soutěže rádia Beat „Naděje Beatu“ a dostává se na stupně vítězů – druhé místo. První plnohodnotné album s názvem H.U.S.A. vydávají TEN STICKS v roce 2009. Postupně dochází k personálním změnám a po příchodu nového bubeníka se v roce 2011 natáčí klip k singlu Časem. Roku 2014 se přidává druhá kytara a tvorba nabírá jiný směr. Na přelomu roku 2017/18 se během několika dlouhých měsíců natáčí videoklip k singlu Koloběh a koncem roku 2018 pak kapela vydává své druhé stejnojmenné album Koloběh
 
 
 
Enable
Popová hudební skupina z Brna. Na začátku listopadu 2016 se oficiálně zformovala z původní skupiny RepTie do nové, pětičlenné sestavy ve složení (Rosťa Břuska - zpěv, Tomáš Bojanovský - baskytara + zpěv, Honza Brlica - kytara, Tomáš Crha - bicí a Ondra Bojanovský - kytara + zpěv) jménem Enable a pozměnila lehce svůj žánr směrem k tvrdšímu rocku. V této sestavě odehrála několik koncertů a začala skládat materiál k prvnímu autorskému CD, které vyšlo na jaře 2018. Toto CD s názvem "Iluze" bylo pokřtěno 6. dubna v brněnském hudebním Klubu Melodka! Poslali jste Skupina se stala několikanásobným vítězem soutěže “Hvězdná pětka” v rádiu Petrov, a to jednou z dosud nejznámějších písniček s názvem Vteřina. Drží také cenu “ Otvírák” na festivalu Morava Park Fest v Blansku, který oficiálně zahájila. Po dvou letech opustil z osobních důvodů skupinu kytarista Honza Brlica. Dál skupina hraje už v nezměněné sestavě, vlastními silami vydala několik nových singlů k nadcházejícímu druhému albu a začala svoji tvorbu směřovat k modernímu popu.