HANDec FEST 2017 - rozloučení s prázdninami

26.8.2017, 15:00

HANDEC FEST se opět uskuteční poslední prázdninovou sobotu 26. srpna 2017 od 15 hodin na nádvoří kuřimského Zámku.

V 15 hodin zahájí moderátoři program na pódiu. Doporučujeme rodinám s dětmi dorazit právě v odpoledních hodinách, kdy bude na nádvoří připravené vyžití pro vaše ratolesti, které zabaví fotokoutek, divadlo, soutěže a skákacími atrakce, abyste si sami mohli odpočinout u dobrého jídla a dalšího občerstvení. Využijte proto zlevněné vstupné, přijdete-li před 16. hodinou.

LINEUP rockového programu HANDEC FEST 2017:

16.00 TŘETÍ ZUBY / rock Boskovice

Dokonale zruční hudební matadoři z Boskovic otevřou program festivalu. Díky nim ožijí legendy hard rocku let sedmdesátých jako Deep Purple, Jimi Hendrix, Carlos Santana, Led Zeppellin, Uriah Heep nebo Jethro Tull. Repertoár pochází z období dřevních sedmdesátých let, tedy historie rockové muziky.

17:30 PRECEDENS / rock Praha

Legendární rocková kapela v čele s autorem hudby Martinem Němcem byla významnou součástí české "nové vlny" v osmdesátých letech. Vydala 12 úspěšných alb a po léta byla spojena zejména se zpěvačkou Bárou Basikovou nebo Janem Sahara Hedlem. V současnosti se kapela přesunula z velkých sálů do klubů a do Kuřimi dorazí v občerstvené sestavě, ve které se vrátila na pódia v roce 2016. Má opět nepřehlédnutelnou zpěvačku. Iva Marešová, která působí také v muzikálech Michala Pavlíčka, svým hlasem vévodí známým hitům jako Doba ledová nebo Soumrak bohů.

19.00 UDG / pop-punk Ústí nad Labem

Hlavním tahákem festivalu zřejmě bude severočeská kapela UDG. Její popularita narostla díky úspěchům v rockových anketách. V Žebříku 2009 získali nejprestižnější ocenění kapela roku. Klipy jako Hvězdář nebo Kurtizána na Youtube mají milióny shlédnutí. Z nového alba Emotikon na Óčku nejlépe bodoval singl Atomy. UDG (neboli Useless Demi Gods) hraje od roku 1998 a je stálicí televizních hudebních stanic.

20.30 ZAKÁZANÝOVOCE / rock-punk Říčany

Energické bicí, valící se basa, řízné a melodické kytary vytváří originální zvuk punk-rockové kapely, která působí na scéně od roku 2005. Její diskografie má sedm zářezů a stovky koncertů. Od května 2016 hraje ZakázanÝovoce v nové sestavě. Jejich nejnovější videoklipy na YouTube jako Genocida nebo Díky vám mají stovky tisíc shlédnutí.

22.00 MANIAC / pop-punk Praha

Pražská pop-punková kapela se svými songy jako "Čapí" nebo na ulici natočený "Máš tlustou mámu" a dalšími klipy letí úspěšně českým YouTube kanálem. Melodický zvuk je dostal i na zahraniční pódia, kde dokazují, že punk pořád není mrtvý žánr. Většinou zpěvák Jirka Bareš zpívá česky, ale optimismus a energie nechybí ani novým skladbám v angličtině jako "Sweet 69". O vlastní tvorbu se ve čtyřčlenné kapele stará převážně kytarista Marek.

23.30 12:PIET / world-music punk Nivnice

Výraz world music se používá nejčastěji pro hudbu, která hudebně či literárně vychází z libovolné etnické tradice, kterou ovšem necituje doslovně, ale doplňuje ji o prvky jiných žánrů, popř. ji přenáší do jiných sociálních nebo kulturních souvislostí
Žánrové označení "world music" se používá nejčastěji pro hudbu vycházející z etnické tradice, kterou přetáčí do jiné roviny. Slovácký folklór v punkovém podání čtyřčlenné akustické party nezmarů z "Dvanástpět" je originální a pokaždé jiný: zábavný, šokující, provokující či dechberoucí, ale rozhodně stojí za to živě.

01:00 JUDAS PRIEST REVIVAL / rock Praha

Po půlnoci přitvrdí přívalem decibelů pražská formace Judas Priest Revival, která se řadí mezi špičku tzv. revivalové scény v Česku. S obtížným repertoárem Judas Priest se zvládají popasovat způsobem, který je důstojnou poklonou této legendě. Melodickou skladbu Breaking The Law nebo strhující vypalovačku Painkiller zná opravdu každý rockový fanda.