Festa di Sua Maestà Caesarea Leopoldo

5.3.2018, 19:30

Autorský projekt z dílny Plaisirs de Musique nahlíží do několika zásadních okamžiků života císaře Leopolda I., krále českého a uherského.
Barokní dvorské i lidové tance, koňský(!) balet, pouliční divadlo, improvizace a především hudba z pera samotného císaře jsou propojeny příběhem dnešní dívky Markéty a jejího výletu do 17. století. Průvodci po dobách minulých jí jsou arcibiskup Selepčéni a císařovna Markéta Habsburská, Leopoldova první manželka. Probudí v ní úctu a obdiv k umění a moudrosti našich předků.
Scénář pracuje s vybranými scénami ze života Leopolda I. Pro představení byly premiérově nastudovány některé z Leopoldových skladeb dochovaných ve světoznámém kroměřížském hudebním archivu.
V režii Marka Mokoše ztvární hlavní postavy Michal Marhold, Kristina Kubová a Linda Kunclová. Soubor Plaisirs de Musique (mj. Davide Monti, Marta Kratochvílová, Petr Wagner) doplní deset tanečníků a sólisté Federico Aramu, Gaia Fredianelli v autentických choreografiích vídeňské specialistky Margit Legler – to vše pod uměleckým vedením autora konceptu celého projektu, Jana Čižmáře.

Plaisirs de Musique
Jan Čižmář — umělecký vedoucí, koncept
Marek Mokoš (SK) — režie
Margit Legler (AT) — choreografie

více na www.h-l.cz/leopold