Tibet / Vaňkovka Fest

29.6.2018, 19:30

Dnes už legendární kapelu Tibet, která vznikla v roce 1991, není v Brně třeba nikomu představovat. Patří k nejstarším stále aktivním brněnským rockovým formacím. Ačkoli by se mohlo neznalému zdát, že jde o „etno“, na první poslech tomu tak není, i když v textech jejich skladeb je určitý prvek východní filosofie vždy přítomen. Svou produkci sami označují jako /Tibet/FREE energy guitar rock, ale jsou to především současné rockové písničky. Lze na ně tancovat, zpívat si je, také o nich přemýšlet, ale hlavně je to dobrá zábava! Koncerty skupiny jsou naplněny příjemnou atmosférou, prostorem pro improvizaci a výbornými instrumentálními výkony.
Větší renomé si skupina, která má na svém kontě šest úspěšných alb, vybudovala pravidelnými koncerty v klubech i na mnoha velkých festivalech jak u nás, tak v Evropě (Belgie, Holandsko, Slovensko). Zahrála si rovněž na velkých koncertech před kapelami Def Leppard, Smokie, Stratovarius i na celých turné s Uriah Heep, Elán nebo Citron.

Jejich bezpochyby zatím nejúspěšnější skladbou je píseň Robinsonaut ze stejnojmenného úspěšného alba (2012), kterou vydali ve spolupráci s Terezou Černochovou a která byla podle IFPI několik týdnů druhou nejhranější novinkou v českých rádiích a která zůstala dodnes v rotacích řady našich rádií. Aktuální koncepční album para.světy (2016) má podobu multimediálního on-line komiksu http://www.parasvety.cz/komiks a jeho úvodní singl Chladná vznikl ve spolupráci s Ilonou Csákovou.

Aktuální složení: 
Zpěv: Jiří Sekerák 
Baskytara: Jiří Štefl 
Bicí: Zbyněk Raušer 
Kytara: Lukáš Hrabovský