Maraton hudby 2018: Rock

12.8.2018, 18:00

Dog eat Dog (US)

Dog Eat Dog jsou bezesporu jednou z nejúspěšnějších crossoverových kapel vůbec, vznikli v roce 1990 a jako jedni z prvních zkombinovali tvrdý rock s hip hopem. V roce 1993 vydali miniLP Warrant a hned v roce 1994 své první velké a veleúspěšné album All Boro Kings, které se okamžitě stalo bombou na světové hudební scéně. Tvrdé kytary v kombinaci s hip-hopovými rytmy, rapem a zvukem saxofonu učarovaly všem. V roce 1996 vyšlo album Play Games, které bylo produkováno hvězdnými producenty, jako např. the Butcher Brothers (Cypress Hill, The Fugees). Poté následovaly další úspěšné nahrávky. V minulosti spolupracovali na mnoha projektech i s českými kapelami, např. s Loco Loco natočili společně song Who’s the King. Čekejte průřez celou tvorbou až po nové pecky a notnou porci energie a skvělé atmosféry, pro které jsou vystoupení Dog Eat Dog známa jako jedna z nejlepších živých vůbec.

 

Evergreen Terrace (US)

Pětičlenná parta z Floridy se dala dohromady v roce 1999, debutovala o rok později deskou „Losing All Hope Is Freedom“, což je mimo jiné docela zajímavá myšlenka. Následovalo album „Burned Alive by Time“ a po něm cover album hitů, které obsahovalo předělávky kapel jako U2, Smashing Pumpkins nebo Tears For Fears. Podtrženo a sečteno, dohromady to dělá šest desek a pět singlů a kompilací. Deska poslední, nazvaná „Dead Horses“, vyšla v roce 2013

 

Rabies (CZ)

Tahle punková úderka z Bystřice na Perštejnem se s tím nemaže a valí punkrock, o kterým se kdekomu z hudebních kolegů jen může zdát. Dohromady se dali v roce 2009, ale ve stávající podobě se jim sestava ustálila až o pár let později. První vyšlo album Booze and Fights a v loňském roce vydali desku Anarkids!.