Jazz Groove Brno: Vojtěch Dyk & B-Side Band & more

3.10.2018, 20:00

Dva exkluzívní koncerty jedné z nejžádanějších hudebních formací v České republice okořeněné speciálními hosty. Všichni tři zpěváci jakožto přední zástupci současné tuzemské hudební scény společně vytvořili unikátní set písní, které v Brně zazní premiérově, zároveň se jedná o jediné koncerty Vojtěcha Dyka & B-Side Bandu v letošním roce v jihomoravské metropoli.

Vojtěch Dyk & B-Side Band

Začátky profesionálního brněnského big bandu B-Side Band bandleadera Josefa Buchty se datují rokem 2006. 18ti špičkovým hráčům se podařil překvapivý až téměř převratný vpád na českou hudební scénu. Jejich úspěchy provází mnoho premiér od znovuobnovení Jazzové mše a světové premiéry Brněnské suity legendárního „bromovce“ Jaromíra Hniličky přes světově proslulý vokální ansámbl New York Voices až po unikátní projekt s držitelem Grammy americkým zpěvákem Kurtem Ellingem. Jedinečnou předností tohoto tělesa je bezpochyby velmi pestrá dramaturgie sestavená žánrově nesvázaným repertoárem, jenž je podřízen především snaze vytvořit moderní a barevný bigbandový zvuk, vtáhnout posluchače do děje energií a efektními aranžmá.  

Společně se zpěvákem, hercem a performerem Vojtěchem Dykem, jednoho z nejžádanějších osobností současné české kulturní scény, absolvovali již 6 úspěšných turné s plně vyprodanými koncerty i ve čtyřtisícových halách. Po roční odmlce vyplněné přípravou a realizací Bernsteinovy mše se zpěvák Vojtěch Dyk a kapela B-SIDE BAND s bandleaderem Josefem Buchtou vrátili na koncertní pódia v loňském roce s novým repertoárem a v novém stage designu. Na celkem 50 koncertech jejich vystoupení shlédlo přes 80 000 lidí! Další tour se již připravuje...

special guests:

Ondřej G. Brzobohatý

Velice oblíbený muž české kulturní scény, vynikající hudebník, skladatel, aranžér a také herec. U české veřejnosti se poprvé výrazněji zapsal moderováním prvního ročníku Česko hledá Superstar! Kromě své vlastní kapely se coby hudební skladatel věnuje muzikálu a scénické hudby. Je autorem kompletní hudby k lyrikálu Kudykam. Aktuálně se může tuzemské publikum těšit na jeho novinku Sherlock Holmes, kde je do hlavní role obsazen právě Vojtěch Dyk.

Ondřej Ruml

Začínal jako hráč na pětistrunné banjo v bluegrassové kapele Modrotisk. Pozornost vzbudil druhým místem v pěvecké talentové soutěži X-FACTOR, následovaly velké role – Martin v lyrikálu Michala Horáčka a Petra Hapky Kudykam, Raimond v obnovené verzi muzikálu Johanka z Arku, Victor Hugo v muzikálu Quasimodo a titulní role v rockové opeře Janka Ledeckého Hamlet. Jeho album Ondřej Ruml zpívá Ježka, Voskovce a Wericha mu vyneslo ocenění Zlatá deska. Aktuálně brázdí republiku se projektem Nahubu, tedy pouze on a looper...