Tryzna

16.11.2018, 20:00

16. listopadu tomu bude rok, co nás opustil Wabi Daněk, 53 let ode dne, kdy byla na svou sebevražednou misi na Venuši vypuštěna nebohá sonda Veněra 3, nevěda co ji čeká, ale hlavně to bude 200 let od chvíle, co svět přišel o Karla Augusta Pácalta.

Ano. Tento večer si připomeneme českého velikána, po němž je v Africe pojmenováno městečko Pacaltsdorp. Tento náš rodák přijel do Jižní Afriky kázat evangelium v roce 1809 a o 4 roky později se usadil v osadě Hoogekraal. V této osadě žili Kojkojnové (doslova "praví lidé"), ale protože tomu jejich mlaskání holandští chrochtové nerozuměli, začali jim říkat Hotentoti. Pácalt si mezi místními získal takovou oblibu, že na jeho kázání chodili jak Hotentoti, tak otroci, svobodní občané, farmáři, běloši ze širokého okolí a zcela jistě i nějací satanisté. Neboť bez Boha není Satana a bez Satana není Boha. To ví přece každé malé dítě. A tak zatímco Bůh učil osadníky hospodařit, stavět domy a podobně, Satan učil děti počítat, hláskovat či dodržovat základní hygienické návyky. Po Pácaltově skonu místní tak truchlili, že osadu bez nejmenšího zaváhání přejmenovali. Připomeňme si tedy i my, v Mezinárodní den tolerance, významný přínos našeho krajana v duchovní osvětě afrického kontinentu.

Večerní mši zahájí bratr Samčo, poté přijde požehnat Jan Pavel II. a následně za pomoci Pentagramčeku vyvoláme vlak do horoucích pekel, kterým nás odvezou Klucí od Dolního nádraží. Protože Dolní nádraží, to je to dole. A po následující smuteční hostině, na které nás kosmickou energií pohostí bratr Alien, se povzneseni hlubokým duchovním prožitkem v pokoji odebereme do svých domovů.

Nalistujte si ve svých Kancionálech:

Samčo, brat dážďoviek (Flagelant Pop / Varovec)
https://samcobratdazdoviek.bandcamp.com/

Jan Pavel II (Jódl Gospel / Wiener Vorstadt)

Pentagramček (Šejtán Merenda / Villa Cassa, Vronau an der Töpl)
http://bandzone.cz/pentagramcek

KODDN (Hudry Metal / Unterer Bahnhof Brünn)

Alien & Bubák (Asfalt Aerobik / Štatl)


grafika: Adam Klouda (klam)
plakát opět na: http://raff.cz/