Němé filmy s živou hudbou Tomáše Vtípila

18.5.2019, 20:45

Velký hudební večer věnovaný němým filmovým raritám Bílý ráj a Byl první máj, které na MUNIFESTO uvádíme díky spolupráci s Národním filmovým archivem (NFA). Hudbu k oběma filmům složil progresivní skladatel a hudebník Tomáš Vtípil.

Následuje after party s DJ Floexem.


Tomáš Vtípil (1981) vystudoval na Ústavu hudební vědy Filozofické fakulty MU. Je skladatel, hudebník a performer, kterého nelze postihnout jednoznačnou žánrovou nálepkou. Ve své tvorbě svobodně skáče mezi hudbou elektronickou a akustickou, sám sebe přitom nazývá výrobcem hluku. Skládá scénickou i filmovou hudbu – za tu k filmu Pouta byl nominován na Českého lva. Opakovaně spolupracoval např. s Filharmonií Brno či Národním divadlem Brno. Hrál a skládal též v legendární undergroundové skupině DG 307, znám je též jako houslista a zpěvák ve skupině Urband.

Akce se uskuteční v hlavním sále Univerzitního kina Scala (Moravské náměstí 3, Brno). Vstupné za symbolických 80 Kč.


MUNIFESTO, třídenní přehlídka nabitá filmy, dokumenty a hudbou. Pořádáme ji jako součást oslav 100. výročí založení Masarykovy univerzity. Program festivalu tvoří díla, na nichž se výraznou měrou autorsky podílely osobnosti s univerzitou spjaté, případně hrané filmy a dokumenty, které o klíčových osobnostech univerzity pojednávají. Více k programu na webových stránkách: www.munifesto.cz.