Judith Hill (USA) / Groove Brno

2.11.2019, 20:00

Již minulý rok festival dokázal, že groove, jazz a funky má v jihomoravské metropoli své silné zastoupení a věrné fanoušky. Letošní line-up bude ještě o poznání roztančenější. Kralovat festivalovému programu budou ženy a kapely, které dlouhé roky spolupracovaly s Princem.

Rodačka z Los Angeles má za sebou sice krátkou, ale o to bohatší kariéru. Judith byla dlouhé roky vokalistka Michaela Jacksona, Stevie Wondera a Joshe Grobana. V roce v 2009 ji vybrali, aby s Jacksonem na turné This is It zpívala duet I Just Can’t Stop Loving You a po tragické zprávě o jeho úmrtí se ujala hlavního hlasu ve skladbě Heal The World, který zazpívala na Jacksonově pohřbu.
V roce 2013 se objevila v dokumentárním snímku 20 Feet from Starodom, který pojednává o vokalistech a vokalistkách největších hudebních legend 21. století. Podílela se na tvorbě soundtracku, za který obdržela cenu Grammy za Nejlepší hudební film.
Krátce poté se zúčastnila čtvrté řady televizní soutěže The Voice, kde se po boku svého kouče Adama Levina z Maroon 5 probojovala až do TOP 8 nejlepších.
Jejího debutního albuma Back In Time se jako producent ujal Prince, který Judith poznal díky interview v Revolt TV show, kde vyřkla přání, že by jednou ráda s Princem spolupracovala. „Bylo to nejrychleji natočené album, na jakém jsem se kdy podílel“ řekl posléze. O tři roky později vydala desku Golden Child se kterou také letos vyjíždí do Evropy.
Album je postavené zejména na komplikovaných, ale melodických zpěvavých linkách podtržené funky basovou linkou. Jemné skladby za doprovodu smyčců a nádechu velkolepých filmových „dojáků“ střídají skladby s tvrdou elektrickou kytarou a silnými vokály.