Ghost-Note (USA) / Groove Brno

23.10.2019, 20:00

Již minulý rok festival dokázal, že groove, jazz a funky má v jihomoravské metropoli své silné zastoupení a věrné fanoušky. Letošní line-up bude ještě o poznání roztančenější. Kralovat festivalovému programu budou ženy a kapely, které dlouhé roky spolupracovaly s Princem.

Kapela, kterou po jménu zřejmě mnoho lidí zatím nepozná, ovšem jednotliví muzikanti stojí rozhodně za velkou pozornost. Projekt Ghost-Note by se dal nazvat jako „srdcová hudební záležitost“ vzhledem k aktivnímu působení jejich členů v kapelách Snoop Dogga, Snarky Puppy, Erykaha Badu, Herbie Hancocka, Kendricka Lamara, Marcuse Millera, Toto, Justina Timberlaka.
Že se jedná o unikátní propojení, je jasné. Ovšem spojovací článek této texaské kapely je nejen láska k hudbě, ale silné přátelství muzikantů. Což mimo jiné na koncertě pozná každý během prvních taktů. Takové napojení se totiž nevidí jen tak.
Na svém kontě mají dvě autorské studiové desky. V roce 2018 vydali album Swagism, se kterým se vydávají dobít nejen Spojené státy, ale také Evropu.