Dub from the Ground XIII

27.9.2019, 21:00

13th. original Dub from the Ground session


★Saralène /Berlin/★
https://soundcloud.com/saralene
https://www.instagram.com/saralenemusic/


★KattyGyal Kenta ★


★ Jayah /Raggaultras soundsystem/ ★
https://soundcloud.com/raggaultras/jayah-rototomfestival

★ Boa /DFTG soundsystem/ ★

powered by DFTG soundsystem

★ Saralène z Berlína je novým hlasem reggae.
V Německu a na Evropské scéně je dobře známa.
Její sladký, ale zároveň silný hlas dokonale doplňuje těžký basový zvuk. Mezi její nejznámější DUBovou tvorbu patří spolupráce s producentem Vibronics ('Judgment Day' a 'More Love') . Po celém světě je její hudba vydávána na labelech jako Scoops Label, Partial Records, Green King Cuts, Riddim Wise, One Drop Music a Lion's Den. Vystupovala na festivalech jako Rototom Sunsplash, Summerjam, Fusion a Reggaejam, Dub camp

★ KattyGyal Kenta se na hudebních stagích bez přestávky objevuje již víc než 11 let. Kariéru odstartovala jako raperka a vydala historicky první female rapové CD v ČR.
Po té se stala frontmankou kapely SilesiJah All Stars a učarovaly jí karibské rytmy. S kapelou vybojovala zasloužené druhé místo v pro východní Evropu v soutěži European Reggae Contest 2011. To odstartovalo zájem promotérů a kapela koncertovala v nepřeberném množství klubů i na festivalech v Čechách, v Polsku i na Slovensku.
V roce 2013 Kenta společně s polským zpěvákem a producentem Chvascem z kapely Silesian Sound připravila demo On the Road. To ji poprvé představilo jako sólovou zpěvačku a v roce 2014 odehrála 46 koncertů. Vydala singl Inna di park, který později zremixoval britský junglový DJ Jamie Bostron. Polské publikum oslovila svým dvojjazyčným (polsko-slovenským) video-stuntem v rámci SlengTeng Challenge.
V roce 2014 se též objevila na exkluzivní kompilaci předního českého reggae producenta Cocomana Sklizeň 2014. Singl “Tym rytmem” po boku polského MC Mikaela a českého rapera Khomatora byl jedním z nejlépe hodnocených tracků alba a dočkal se i videoklipu.
Následující roky se Kenta věnovala intenzivnímu koncertování a nahrávala singly, spolupráce a dubplaty.
V roce 2017 se tvorba Kenty výrazně posunula směrem k dubwise a digital reggae. Začala více vystupovat jako MC na soundsystémových party, s čímž již dříve sbírala zkušenosti po boku české selektorky Dashi Fyah. Vystoupila i na festivalu Electropicales na Reunion Islandu, kde sbírala zkušenosti po boku jmen jako Congo Natty, Kebra Ethiopia Sound System, Aba Shanti a Jah Screechy na místním soundsystému Equality HiFi. Kromě jamů a vystupování s místními muzikanty stihla na Reunionu také natočit videoklip k tracku „Dub it“ francouzského producenta Jahmatyho.
Na začátku roku 2018 byla Kenta také přizvána do projektu Women on a mission vycházejícího ze spolupráce Cross Clubu a anglického producenta Vibronics. Projekt v podobě alba a rozhovorů s umělkyněmi z celého světa vznikl na podporu žen nejen v muzice.
Album “Invisible Roots” je svým obsahem velmi pestré. Ústředním stylem je steppa dub a digital, ovšem nechybí ani new roots reggae či rocksteady. Hudební produkci mají na svědomí producenti z různých koutů Evropy a anglické texty jsou jako vždy výhradně z Kentiny vlastní dílny.
Překvapením je také remix tracku Love my life od celosvětově známého dubového producenta Vibronics a také jedna produkce od vycházející dubové hvězdy, ukrajinského Plus Steppera.
V současné době se Kenta soustředí na vystupování mimo ČR. Jejím cílem jsou velké evropské (nejen) reggae festivaly a produkce vlastní tvorby na vinylu.

★ Djka nebo chcete-li selektorka Jayah je už 10 let členkou již legendárního Raggaultras soundsystemu, měli jste možnost jí vídat také jako součást benefičního spolku Energy of Dub.
Mohli jste jí slyšet na její domácí půdě ale i v zahraničí.
Její selekce se skládá výhradně z vinylů.

★Boa je DJka, soundsystem aktivistka a promotérka v jedné osobě. Stálá u zrodu DFTG soundsystému se kterým jezdí poslední rok od města k městu. V jejím setu můžete slyšet nespoutanou energii, všehochuť a kvalitní výběr hudby z celého světa.


vstup 21:00-23:00 150 kč
23:00 170 kč