Prorok větru - česká premiéra

3.11.2019, 19:00

Česká premiéra multižánrového představení Prorok větru, který vypráví příběh o proroku Nátanovi a je vůbec prvním hudebním zpracováním stejnojmenné novely spisovatele S. Biavaschiho. Autorkou projektu, hudby a hlavní protagonistkou je Martina Komínková.

Díky částečné hudební improvizaci bude každé představení naprosto unikátní. Hudba, v živém provedení Martiny, je komponována v souladu s vybranými texty novely. Během představení bude Martina používat celou řadu fléten, zpěv, ale také netradiční nástroje jako například zvonkohru Koshi. Kromě zmíněné improvizace využívá i hudební techniku a efekty Delay. Úryvky z Proroka větru zazní prostřednictvím uměleckého přednesu ze záznamu. Vybrané texty vycházejí z každodenních zkušeností a pocitů běžného člověka. Obsahem by se tak mohly dotknout všech, i když každého asi trošku jinak.

Úvodem bude představen příběh proroka Nátana, který bojoval se ztrátou inspirace a smyslu svého poslání. První části příběhu tak dominují tři temné elementy: Bolest, Mraky a Zapomnění. Ve druhé části se však vše v dobré obrátí, Nátan prozře a temnotu vystřídá Poznání, Pravda a Svoboda. Atmosféru celého příběhu dotvářejí jednotlivé videoprojekce.

Vstupenky jsou již všechny rezervované. Rezervované vstupenky budou předány buď osobně během října nebo budou k vyzvednutí na jméno na pokladně před představením.

Další informace najdete na:
- www.martinakominkova.cz nebo
- https://www.hithit.com/cs/project/6165/prorok-vetru-multizanrovy-projekt