Zdenek Merta u klavíru

20.9.2018, 19:00

večer plný hudby

20. září 2018 - koncert k 60. narozeninám Zory Jandové.

  V rámci cyklu “Zdenek Merta u klavíru” uvádíme koncert k jubileu Zory Jandové, která v MdB odehrála mnoho   výrazných rolí (Sny svatojánksých nocí, Bastard, Babylon, Svět plný andělů, Peklo, Ferdinand, Nahá múza).

Jde o kompilační program, který vznikl během času a potkávání různých inspirací (folklór, muzikál, vážná i populární hudba 20. století, šanson).

Je sestaven převážně z písňové autorské tvorby obou protagonistů a francouzských šansonů, které zpívala Edith Piaf.

U klavíru bude samozřejmě Zdenek Merta, zazpívá jejich dcera Esther, přijdou různí hosté, divadelní orchestr bude řídit Dan Kyzlink.

Video se Zorou Jandovou najdete zde.

   Každý večer účinkuje Orchestr MdB pod vedením Daniela Kyzlinka, zpěvem doprovází Sára Milfajtová a Kristýna   Daňhelová.

Kdo zná Zdenka Mertu více než jako posluchač ze sedadel divadelních a koncertních sálů ví, že je tento muž výborným a vtipným společníkem, šarmantním svůdcem nečekaných myšlenek a také  pozoruhodným vypravěčem s uměním naslouchat jiným. Kromě toho je  velmi dobrým klavíristou a ve svých pořadech autenticky využívá spojení praktického muzikanta, kreativního tvůrce a nevšedního moderátora - „talkmastera“.

Na hudbu bude pohlíženo z méně obvyklých úhlů - s prezentací různých hudebních žánrů a jejich přesahem do jiných oblastí života. Důležitou roli tu bude hrát také improvizace a kreativita. Hudba zde bude tentokrát představena trochu jinak také díky jednoduchému výkladu, zábavné stylizaci i překvapivé pointě!