Martha Elefteriadu & Arionas

Skupina ARIONAS vznikla v roce 2005. Založili jí tri hudebníci:
Martha Elefteriadu (zpěv)
perský zpěvák Shahab Tolouie (zpěv, kytara, perský setár) a
Stanislav Barek (kytara),
kteří se v roce 2004 náhodou setkali na stejném vystoupení, ale v jiných skupinách.

Na tomto koncertě proběhne i křest alba Kresby tuší, které v reedici vydal Supraphon.
Toto jediné sólové album Marthy produkoval Ondřej Konrád, aranžoval Michael Kocáb a skladatelsky se na albu podílela i jména jako Dežo Ursíny, Vladimír Mišík, Pavel Větrovec, Vladimír Merta a Oskar Petr. Většinu písní otextoval básník Pavel Kopta, o další se postarali Jiří Dědeček, Vladimír Merta a dva texty si napsala Martha sama.

Skupina je založena na spojení dvou vynikajících hlasu Marthy Elefteriadu a Shahaba Tolouie. V barvách hlasu obou zpěváku se odráží jejich exotický původ. V řeckých, perských a španělských písních vytvářejí jejich dvojhlasy neopakovatelný expresivní výraz. Nejen u nás, ale zřejme i daleko v zahranicí asi nebude možné slyšet takto nezvyklý barevný souzvuk  hlasů. Zpěv je doprovázený citlivými aranžmá dvou kytar.

Protože oba kytaristé jsou dobrými instrumentalisty, kteří společně hrají ve skupině Pena Flamenca, bude možné slyšet i flamenco kytaru. Součástí repertoáru je interpretace originálních perských písní za doprovodu tradičního perského nástroje setár. Večer se skupinou Arionas bude plný exotických písní, flamenca  a dobré nálady.