Lake Malawi

11.9.2019, 20:00

11. narozeniny Metra

Lake Malawi jsou indie-pop kapela, kterou založil Albert Černý v roce 2013. Jméno bylo inspirováno písní Bon Iver. Od počátku se kapela chtěla dostat za hranice své domovské země. Podařilo se jim to až v květnu letošního roku, kdy se se svým hitem „Friend Of A Friend“ probojovali do finále celosvětově úspěšné soutěže Eurovision 2019. 

Kapelu tvoří Albert Černý (vokál, kytara), Jeroným Šubrt (basa a klávesy), Antonín Hrabal (bicí) a Pavel Palát (kytary). Albert se narodil v českém ocelářském městě Třinec na slovensko-polské hranici. Píše hudbu a texty písní Lake Malawi (stejně jako v jeho předchozí kapele Charlie Straight). Za svou tvorbu obdržel čtyři ocenění Česká hudební akademie „Anděl“, dvě ocenění „Slavík“ a cenu MTV.

Lake Malawi v roce 2014 v Praze předskakovali kapele Thirty seconds to Mars. V roce 2015 vystoupili na festivalu The Great Escape a vydali EP „We Are Making Love Again“ s úspěšným singlem Chinese Trees. Lake Malawi později nadchli manažery The Kook’s a Mika, se kterými vyjeli do pražských klubů. 

Lake Malawi vydali v roce 2017 své debutové album „Surrounded By Light“. Mezi kritiky uznávané nahrávky patří singly Paris, Prague (In The City),  Bottom of the Jungle and Surrounded By Light. Hráli přes 300 koncertů v České republice, na Slovensku, v Polsku, Rakousku a Británii.