Velvet Club Revolution

20.11.2019, 20:00
  • od 23:00 DJ Cuba6
 

Oslava svobody v brněnských hudebních klubech 

Pojďme 30. výročí Sametové revoluce oslavit společně. Ruku v ruce. Bez ostychů a předsudků. Tam kde to máte rádi a s tím, kdo je vám nejbližší. Oslava studentů, svobody, demokracie.

Velvet Club Revolution pro jediný večer v roce propojí 7 klubů v Brně. Spojí je autobusovými linkami a nabídne intenzivní program po celou noc. Večerem nás provedou bývalí i současní studenti. O půlnoci pak společně rozezníme Brno hromadným zvoněním.
Protože „Kdo – když ne my. Kdy – když ne teď“ 

Jako první v programu vystoupí Voxel & Spol. 

Od dětství se věnoval hře na flétnu a klávesy (což ho ovšem příliš nebavilo), později přešel díky skvělé učitelce na klavír a postupně se naučil hrát na další nástroje. Účastnil se několika řad televizní soutěže Česko Slovenská SuperStar, zde ale neuspěl. Také zpíval a hrál na kytaru v kapele Burnout. Na začátku roku 2012 publikoval pod jménem Voxel singl V síti s textem Xindla X, ke kterému zanedlouho vyšel i videoklip. Texty dalších singlů Hitmaker (z července 2012) a Superstar (z ledna 2013) napsal Pokáč, se kterým Voxel občas vystupuje v duu. V březnu 2013 byl vyhlášen jako objev roku na hudebních cenách Óčka, od diváků dostal 19 422 hlasů. Na podzim 2013 se v rámci cen Český slavík Mattoni 2013 umístil na druhém místě v kategorii „Hvězda internetu“ (poté, co byl ze soutěže vyřazen původní vítěz rapper Řezník). V květnu 2014 vydal debutové album All Boom!, které zaznamenává spíše starší repertoár a obsahuje i dosavadní singly. Během těch dvou let sólové kariéry se ale od původního elektropopu Voxel posunul spíše ke kytarovému písničkářství, nové album plánoval pojmout více akusticky. Album vyšlo v září 2015 pod jménem Motýlí efekt. Již v červnu jej předcházel singl Jednou. V rámci cen Český slavík Mattoni 2014 vyhrál v kategorii „Hvězda internetu“ a získal nominaci i v kategorii objev roku. Na začátku roku 2015 podnikl několik koncertních turné s kapelami O5&Radeček a UDG. Na cenách Anděl 2014 byl nominován v kategorii objev roku, nominaci ale neproměnil.

Jako druhá vystoupí herečka a zpěvačka Berenika Kohoutová

V letech 2008 až 2010 zpívala ve skupině DiscoBalls, s tou zabodovala hlavně v roce 2009, kdy byla skupina nominovaná na ceny Anděl. V roce 2011 se zaměřila na svůj vlastní hudební projekt nazvaný Femme Plastique, na kterém se podílel mimo jiné i Emil Viklický. V roce 2013 pak vydala právě s Viklickým a dalšími hosty desku Berenika Meets Jazz.

Českým divákům se do paměti vryla hlavně díky epizodě Tatínkova holčička ze seriálu Soukromé pasti, kde si v roce 2008 zahrála hlavní roli znásilněné Veroniky po boku Miroslava Etzlera. Na filmové plátno se poprvé dostala v roce 2011 v komedii Muži v naději a o rok později znovu ve snímku Můj vysvlečenej deník.

Se svou kamarádkou a herečkou Marikou Šoposkou píše od roku 2014 blog Sedmilhářky vycházející na webové stránce www.sedmilharky.cz V roce 2016 jim zápisky z blogu vyšly i knižně v nakladatelství Grada pod stejnojmenným názvem.

V roce 2015 se stala jednou z tváří Jsme v tom společně, kampaně iniciativy HateFree Culture, za kterou stojí její matka.

Od roku 2017 hraje v lékařském seriálu Primy Modrý kód jednu z hlavních roli, a to MUDr. Zoju Višněvskou. Ve stejném roce ji také Česká televize obsadila do jedné z hlavních rolích v sitcomu Trapný padesátky.

V srpnu 2017 bylo odtajněno, že Berenika je mezi 8 soutěžícími ve 4. řadě úspěšné televizní soutěže Tvoje tvář má známý hlas.