Moravia Music Fest 2017 - Ondřej Pivec Organic Quartet

16.11.2017, 20:30

Ondřej Pivec ORGANIC Quartet je součástí mladé, neobvykle kvalitní vlny českého jazzu a její potenciál, hráčské kvality, vyzrálý repertoár a výjimečné umělecké nasazení přesahují české hranice.

Ondřej Pivec - klávesy
Jakub Doležal - saxofon
Libor Šmoldas - kytara
Tomáš Hobzek - bicí

Jazzman hrající na hammondovy varhany a nejrůznější druhy klávesových nástrojů, aktuálně má na svém kontě 2 ceny Grammy, které mu přinesla spolupráce spolupráce s americkým zpěvákem Gregory Porterem, vystupuje rovněž s takovými světovými jmény, jak je Andra Day, Kennedy Administration nebo proslulým newyorkským rapovým uskupením Wu-Tang Clan.

Kapela Ondřej Pivec ORGANIC Quartet vznikla v roce 2005 čtyřmi studenty Ježkovy konzervatoře - Ondrou Pivcem, Tomášem Hobzkem, Liborem Šmoldasem a Kubou Doležalem a na české jazzové scéně má své jisté místo. To potvrzují jak nadšené recenze zahraničních kritiků, cena „Talent roku“ udělená komisí soutěže Philips International Jazz Festivalu 2005, tak i účast na zahraničních festivalech. Zatím nejvýznamnějším úspěchem kapely je cena Akademie populární hudby (Anděl) v kategorii "Jazz a Blues" za rok 2006. O úspěchu Organic quartetu v zahraničí svědčí nedávná úspěšná vystoupení v ORF Radiokulturhausu ve Vídní, v Krakowském klubu Alchemia, Německém klubu Kunstfabrik, na turné po Rumunsku a Moldávii, v Pažížském klubu na bulváru St. Germain, Swinging Hall v Sofii či na Cheltenham jazz festivalu v Anglii.

Ondřej Pivec Organic Quartet hraje převážně vlastní repertoár inspirovaný nejen soudobými jazzovými umělci, ale i významnými veličinami jiných hudebních žánrů (funk, blues, rock). Hudba respektuje tradiční kořeny, je však plná moderních prvků. Zajímavostí je absence basy nebo kontrabasu – tu však supluje svou levou rukou a v poslední době i nohama, pomocí basových pedálů na varhanách Hammond, sám Pivec. Za necelé tři roky existence absolvoval Organic quartet přes 250 vystoupení v Česku i v zahraničí v klubech i na festivalech a vyzrál v jednu z nejlepších a nejosobitějších českých jazzových formací.