Richard Spaven Trio (UK) v Brně | Mladí ladí jazz 2018

24.4.2018, 20:00

Festival Mladí ladí jazz 2018 uvádí: Richard Spaven Trio v Brně!

Producent a všestranný bubeník Richard Spaven se v roce 2017 vzepřel všem žánrům a nadchnul posluchače svou nekompromisní sólovou deskou The Self.

Původně jazzový bubeník na ní potvrzuje svou lásku ke klubové kultuře a chytré elektronice. Jazz v jeho podání se mísí se vším od drum and bassu přes broken beat až po dubstep. Celistvost celé desce The Self dodává Richardův jedinečný a rafinovaný styl, který z něj činí vyhledávaného muzikanta po celém světě, rozmanitost pak zase řada zajímavých hostů.

Richard Spaven spolupracoval a hrál s takovými jmény jako jsou Flying Lotus, The Cinematic Orchestra, Gregory Porter, Jameszoo, Goldie, Thundercat a mnohými dalšími. Dámy a pánové, nechceme se vás dotknout, ale kdo z vás to má?

Na tour se Richard dělí o pódium s kytaristou Stuartem McCallumem, který se nejvíc proslavil svou spoluprací s nu-jazzovými Cinematic Orchestra, a basákem Robinem Mullarkeym, který spolupracoval třeba s Natalie Williams, Roisin Murphy nebo Johnem Newmanem. Jak říká náš dramaturg Adam, jsou to prostě taky dobrý zvířata.

Uši nastraž v úterý 24. dubna v Music Labu!