MarZ

3.10.2019, 20:00

MarZ
(alternative, pop, rock, jazz)

MarZ je boj římského boha Marta, který svádíme každý sám se sebou, syrovost i naděje březnového rána, pohled do kosmu.
Prozaičtěji řečeno, MarZ je mladá kapela složená z etablovaných muzikantů české hudební scény napříč žánry. Hraje autorské písně zpěvačky a kytaristky Markéty Zdeňkové.

Markéta se od dětství věnovala hudbě, především hře na kytaru, a ve třinácti letech začala psát své první písně, vycházející stylově z české písničkářské tradice. Jelikož pochází z hudební
rodiny a paralelně se věnuje také klasické hudbě, jazzu a jiným žánrům, je její hudební jazyk velice pestrý, a přitom svébytný. Důležitou součástí Markétiných skladeb jsou i lyrické, většinou české texty. Její písně nabízí širokou škálu témat od sousedských starostí s řezníkem přes temné babiččino dědictví až po meditativní plavbu Ves Mírem.

Markéta vystudovala obor jazzový zpěv na VOŠ Jaroslava Ježka. Svým hlasem i osobitým projevem dokáže promlouvat k posluchačům různého vkusu a generací.

Štěpán Janoušek je trombónista a zpěvák působící na české hudební scéně v mnoha tělesech a žánrech. Za sebou má studium na Konzervatoři a VOŠ Jaroslava Ježka, kde je nyní přes svůj mladý věk pedagogem. Toto původní duo neobvyklé nástrojové kombinace a zvuku vydalo své debutové CD „Na rozcestí“ v roce 2017 u labelu AMPLIÓN Records. V roce 2018
vznikla kapela, rozšířená o další tři výtečné a zkušené muzikanty, kteří svými neotřelými hudebními nápady a improvizací obohacují Markétiny písně o další rozměr. V této sestavě se nyní chystá nahrávání nové desky.

Složení kapely:
Markéta Zdeňková - zpěv, kytara
Štěpán Janoušek - trombón, zpěv, synth
Dalibor Hrubeš - kytara, lap steel kytara
Miloš Klápště - baskytara, synth
Jakub Šindler - bicí

Web
www.marzband.cz
FB
https://www.facebook.com/marzband.cz/

Vstup:
predpredaj: 100 student/120 regular